fbpx

Googlen ohjelmistorobotit ovat lukeneet yksityiskäyttäjien Gmail-sähköpostilaatikoihin tulleet viestit jo vuosien ajan, ja käyttäjille on näytetty mainoksia sähköposteissa olevien avainsanojen perusteella.

Myöhemmin tänä vuonna voimaan astuvan muutoksen takana on Googlen pilviyksikkö, joka toivoo houkuttelevansa enemmän yritysasiakkaita käyttämään Google G Suite -yritysohjelmistoa. Kyseessä on Microsoftin Officen kanssa kilpaileva ohjelmistopaketti, jota tarjotaan yrityksille.

Google ei lue G Suite -asiakkaidensa posteja. Kaikille tämä ei ole ollut kuitenkaan selvää.– Nyt teemme asiasta päivänselvän, kommentoi Googlen pilviyksikön johtaja Diane Greene.

Bloombergin mukaan muutos kertoo vuonna 2015 Googlella aloittaneen Greenen vaikutusvallan kasvusta. Google jatkaa mainosten ja ”sponsoroitujen viestien” näyttämistä yksityisasiakkaille tulevaisuudessakin. Jatkossa ne perustuvat kuitenkin käyttäjien selaushistoriaan ja Youtube-katseluun.

Halutessaan käyttäjä voi kytkeä profiloinnin pois päältä.Google kertoi viime viikolla, että G Suitea käyttää maailmanlaajuisesti yli 3 miljoonaa yritystä. Gmaililla on 1,2 miljardia käyttäjää.Osa yhtiön palveluista perustuu käyttäjien sähköpostien lukemiseen.

Google esimerkiksi etsii sähköposteista matkalippuja, ja tekee näiden perusteella automaattisia merkintöjä käyttäjiensä kalenteriin. Toistaiseksi on epäselvää, miten tämän palvelun käy.

Lähde: Bloomberg