fbpx

Viisi vinkkiä kuinka onnistut kotisivu hankkeessa

Yritysten digitaalinen liiketoiminta ei tänä päivänä suinkaan ole uusi ilmiöSiitä huolimatta monet yritykset kohtaavat siinä haasteita. Miten saada verkkosivuratkaisujen kautta uusia asiakkaita sekä lisää euroja kassaan? Miten nousta tuloksentekijäksi verkkosivujenmaailmassa? Tässä viisi vinkkiä, jotka tasoittavat tietä verkkosivumaailman huipulle fiksusti ja ketterästi.

Vinkki #1: Määrittele liiketoiminnan tavoitteet. Tutki, onko liiketoiminnallesi todella kysyntää?

Lähdetään liikkeelle kahdesta tärkeästä kysymyksestä, jotka pitkälti määrittävät yrityksesi olemassaolon perusteet: Mikä on yrityksesi liiketoiminnan tavoite? Onko tuotteellesi tai palvelullesi todellista kysyntää? Jos kysyntää ei ole, hienoinkaan grafiikka ja helppokäyttöinen käyttöliittymä ei pelasta yritystä. On menty ojasta allikkoon jo alkumetreillä.

Vinkki #2: Kysy asiakkailta, mitä he haluavat verkkosivupalvelultasi?

Sen sijaan, että verkkosivupalvelun kehitystiimi miettii päänsä puhki, miten tuottaa asiakkaille paras mahdollinen palvelu, käännetäänkin pyörä ympäri ja lähdetään rullaamaan toiseen suuntaan. Kysytään asiakkailta, mitä he toivovat verkkopalvelulta, sen ominaisuuksilta ja käytettävyydeltä. Kun asiakkaiden toiveet ovat selvillä, on karsittava turhat ominaisuudet ja keskityttävä olennaiseen – siihen, mikä todella palvelee ja tuo lisäarvoa. Liiketoiminnan kehittämisessä asiakaspalaute on siis kullan arvoista, ja sitä on kuunneltava jatkuvasti. Kun perusasiat ovat kohdallaan, voidaan lähteä viilaamaan visuaalisuutta sekä palvelun helppokäyttöisyyttä.

Vinkki #3: Tee fiksuja ja toimivia valintoja!

Eteenpäin katsominen on valttia. Verkkosivu maailmassa trendit ja asiakkaiden vaatimukset muuttuvat nopeaan tahtiin, ja kehityksessä on pysyttävä jatkuvasti mukana. Verkkopalvelua kehitettäessä onkin siis huomioitava myös huomisen tarpeet eikä ainoastaan sitä, mikä palvelee asiakasta tänään. Yrityksen kannalta tämä tarkoittaa fiksua verkkosivusto-alustan valintaa. Palveluiden taustalla olevan järjestelmän on taivuttava helposti markkinakehityksen vaatimiin muutoksiin, ja sen on oltava kustannustehokas yrityksen kukkarolle.

Vinkki #4: Paranna ja kehitä jatkuvasti, älä jää kilpailijoiden jalkoihin.

Ei riitä, että verkkokauppa perustetaan ja jätetään elämään omaa elämäänsä. Analytiikkaa, asiakaspalautetta sekä markkinamuutoksia on seurattava ja verkkosivu palveluja kehitettävä kerätyn tiedon pohjalta. Jos jatkuvaan verkkokehitykseen ei panosteta, kilpailijat varmasti jyräävät jossain vaiheessa yli.

Vinkki #5: Valitse oikea kumppani ja loista huipulla!

Merkittävä tekijä menestyksen tiellä on oikean ja osaavan kumppanin valinta. Kun halutaan joustavia ja järkeviä ratkaisuja, kannattaa luottaa alan ammattilaisiin ja markkinoiden ykköstoimittajiin.

Tiivistetysti avaimet verkkosivu maailman huipulle sisältää liiketoiminnan tavoitteiden määrittelyn, vuoropuhelun asiakkaiden kanssa, oikean verkkosivu-alustan ja kumppanin valinnan, jatkuvan kehityksen, sekä joustavuutta ja ketteryyttä sopeutua alati muuttuviin olosuhteisiin. Kun prosessia johdetaan oikein, voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä ja saada paljon enemmän tuottoa sijoitetulle pääomalle.