fbpx

Yksi parhaista tavoista tehdä tämä kilpailukykyinen ylivoima on olla tietoinen siitä miten hakukoneet toimivat ja ennen kaikkea muuttuvat. Tieto muutoksista antaa oikeat avaimet muokata sisältöä ja SEO-strategiaa ennen, kuin kilpailijat ehtivät kiinni. SEO-teollisuus on aina liikkeessä, joten kannattaa olla tietoinen tästä kehityksestä.

Näyttää siltä, että vuosi ​​2017 tulee olemaan mielenkiintoinen SEO:n kannalta. Seuraavat trendit dominoi areenalla:

1. Nopeutettujen mobiilisivujen nousu (AMP)

Nopeutettu mobiilisivu (AMP) on avoimen lähdekoodin protokolla, jonka avulla ylläpitäjät voi luoda sivuja jotka latautuu lähes välittömästi mobiililaitteissa. Ajatuksena on, että kourallinen yksinkertaisia ​​rakenteellisia muutoksia voi tehdä sivuston latauksen jopa neljä kertaa nopeammaksi ja joka käyttää jopa kahdeksan kertaa vähemmän dataa. Google alkaa suosia sivustoja, jotka ovat siirtyneet AMP-protokollan käyttöön ja suosii heidän näkyvyyttä hakutuloksissa. Vuonna 2017 voimme ennakoida, että näemme enemmän suosimista AMP-hakutuloksissa. Suurimmat menestyjät ovat verkkosivustot ja verkkokaupat, jotka hyödyntää tätä mahdollisuutta.

3. Tekoäly oppii ja muuttaa tapaa kuinka algoritmi toimii

Google RankBrain julkaistiin viime vuoden lopulla ja se avasi oven tekoälylle muuttaa Google hakutulosten algoritmia realiajassa. Laajennettuna Google Hummingbird toimii lisäämällä vähitellen tietoja siitä miten käyttäjät tekevät lause- ja avansanahakuja ja päivittää algoritmia automaattisesti vastaamaan trendiä. Google alkaa vapauttaa myös enemmän oikeuksia tekoälyn koneoppimiseen tulevissa päivityksissä. Ensi vuodesta alkaen voimme varmasti nähdä koneoppimisen myös muilla aloilla.

4. Henkilökohtainen SEO on salainen ase

Henkilöbrändäys keskeiseksi osaksi SEO-strategiaa. Henkilökohtainen brändi tuottaa asiakkaiden virtaa, rakentaa käyttäjien luottamusta ja tuo enemmän liikennettä verkkosivuille. Kuitenkin todella pieni määrä yrityksiä ovat todella hyödyntäneet tätä omassa SEO-strategiassa. Odotan, että näemme enemmän yrityksiä ja organisaatioita jotka hyödyntävät henkilöbrändin SEO-optimoinnissa.

5. Käyttäjäkokemus optimointi (UEO)

Käyttäjäkokemus on aina ollut tärkeää SEO:n kannalta jossain määrin. Google suosii sivustoja, jotka ovat asianmukaisesti optimoitu mobiililaitteille. Sivustot jotka latautuvat nopeasti ja sellaisia, joissa on selvää, että käyttäjät nauttivat käyttökokemuksesta, pitkitetty aika sivulla ja niin edelleen. Vuonna 2017 voimme nähdä korostumisen käyttäjäkokemukseen ja varsinkin, kun se liittyy mobiililaitteisiin.

6. Sovellukset tuntevat rakkauden

Kolmen viime vuoden aikana olemme nähneet valtavan kasvun mobiilisovelluksissa. Vuonna 2017 voimme nähdä entisestään siirtymistä mobiilisovellusten suosimiseen. On liian aikaista ajatella, että sovelluksilla voidaan korvata perinteiset sivustot kokonaan, mutta tämä voi olla askel sille tielle?

7. Puheentunnistus uusi digitaalinen assistentti

Älypuhelimet ovat niin jokapäiväisiä, että ne on osa jokapäiväistä elämäämme. Työkalut, kuten Siri ja Cortana ovat tehneet elämästämme helpompaa ja ovat voimakkaasti lisänneet sanallisen puhekielen kyselyitä joita käyttäjät suorittavat hakukoneiden ja sovellusten käytön yhteydessä. Vuonna 2017 näemme palveluiden lisääntyvän ja käyttäjien oppivan näistä hyödyllisistä ominaisuuksista. Puheentunnistus avaa uudenlaisia ovia ​​hakukoneille ja kehittyneempiä muotoja keskustelunanalyysin, ja se tarkoittaa uusia mahdollisuuksia SEO-tuloksissa. On vaikea sanoa mitä Googlella ja muilla hakukoneilla on varattuna meille tulevana vuonna, mutta nämä suuntaukset todennäköisesti kehittyy mielekkäällä tavalla. Ei ole mitään tarvetta välittömästi uudistaa strategiaa, mutta sinun pitäisi olla tietoinen siitä miten nämä suuntaukset voivat vaikuttaa SEO-strategiaan lähitulevaisuudessa. Mitä enemmän olet tietoinen SEO-ympäristöstä, sitä paremmin pystyt ennakoimaan muutokset ja sitä todennäköisemmin olet voittaja SEO-pelikentällä.