fbpx

Oma verkkokauppa

Kovassa kilpailutilanteessa erottuakseen on pystyttävä erottumaan massasta. Konkreettisimmat ominaisuudet erottua massasta on asiakaspalvelu, tuotteet ja hinnoittelu. Myös verkkokaupan käyttäjäkokemus, markkinointi sekä graafinen ulkoasu on myös tärkeässä asemassa.

 

Verkkokaupan perustaminen voidaan jakaa karkeasti kolmeen vaiheeseen:

1) Suunnittelu: huomio tuotteet ja asiakkaat, sekä niihin liittyvät mahdolliset erikoisvaatimukset verkkokauppa-alustan valinnassa, sekä ominaisuuksissa ja graafisessa suunnittelussa. Oman verkkokaupan suunnittelutyössä tehtävät valinnat vaikuttavat pitkälle verkkokauppasi tulevaisuuteen.
 
2) Toteutus: hyvin suunniteltu verkkokaupan perustaminen on puoliksi tehty. Optimoitu käyttäjä/ostokokemus, graafinen suunnittelu, monipuoliset maksupalvelut, sosiaalisen median integraatiot. Suorita kohdeavainsana raportit tuoteosastojen ja tärkeimpien tuotteiden osalta. Selkeät ja informatiiviset tuotetekstit sekä tuotekuvat vaikuttaa positiivisesti asiakkaan ostoskäyttäytymiseen.
 
3) Analytiikka ja markkinointi: ota käyttöön analytiikka työkalut, kuten esimerkiksi Google Analytics ja asenna Adwords sekä Facebook seurantakoodit. Luo automaattiset sähköposti asetukset uusille ja vanhoille asiakkaille. Ensimmäinen tapa optimoida verkkokaupan konversio prosenttia on luoda automaattinen sähköposti ostoskorin keskeyttäneille asiakkaille.