fbpx

Viime aikoina lehdistä on saanut lukea monenlaisia tarinoita kuntoutuksesta. Muun muassa Iltalehden artikkelissa kuntouttavaa työtoimintaa kuvataan pupuleikeiksi.

Iltalehden artikkelissa esitetyn kaltaista toimintaa varmasti järjestetään, mutta olemme iloksemme saaneet taltioida ja välittää toisenlaisia tarinoita.

Juuri julkaistuissa videoissa esiintyvät ihmiset kertovat omat tarinansa siitä, miten päättäväisyydellä ja oikeanlaisella ohjauksella päästään tuloksiin iästä ja vaikeistakin taustoista huolimatta.

Videot tilasi KK-Verve Oy. Videot ovat jatkoa keväällä 2016 toteuttamiimme kuvitettuihin artikkeleihin, ja videoon. Artikkelien kirjoitukseen valjastimme tuolloin toimittaja ja kirjailija Tuomas Mustikaisen.

Kuntoutus Vervessä ei ole virkistystoimintaa tai pelkän fyysisen kunnon edistämistä vaan esimerkiksi uuden ammatin tai opintopolun määrätietoista tavoittelua.

Videotuotantojen ja artikkelien tavoitteena on motivoida avun tarpeessa olevia ihmisiä ottamaan askel Verven suuntaan. Tarinoiden tulisi puhutella myös Verven sidosryhmien ja erityisesti kuntoutukseen ohjaavien tahojen suunnassa, koska kuntoutukseen pääsy edellyttää esimerkiksi lääkärin lausuntoa.

Artikkelien ja videoiden toteuttaminen oli ainakin tekijälleen voimaannuttava kokemus. Mieleenpainuvin juttu on ollut kenties Mikko Lintusen tarina.

Alla viimeisin video jossa Merja Aittomäki kertoo ammatinvaihdoksesta olkapäävamman jälkeen: